VMJ är en resurs för alla arbetslösa. Först ett par tips för dig från Google:

* De 5 bästa jobbsidorna för frilansjobb

Att jobba som frilansare är en arbetsform som innebär mycket frihet. Du bestämmer själv dina arbetstider och lägger upp dina jobb på egen hand. Men hur gör man för att hitta jobb? Vi Mellan Jobben ger dig de 5 bästa jobbsidorna för frilansjobb – platser där du kan hitta uppdrag redan idag.

Här hos oss kan du hitta tiotusentals lediga jobb, även frilansuppdrag. Men i den här artikeln väljer vi att berätta mer om fem olika sajter där det går att hitta frilansjobb.

1. LinkedIn – En träffpunkt för arbetsgivare och arbetssökande

LinkedIn är en social plattform, inte helt olik Facebook. Här kan alla dela med sig av både tankar och idéer eller bara umgås i olika grupper. Huvudsyftet med LinkedIn är ändå att vara en knutpunkt där man kan hitta både jobb och unik kompetens. Just för frilansare är sidan ett Mecka. Använd funktionen ”Open To Work” för att visa att du är tillgänglig.

Du hittar LinkedIn här.

2. SEO-forum – Nischar sig mot SEO och internetmarknadsföring

För den kreative skribenten är SEO-forum.se en mycket bra portal. Här kan man hitta uppdrag som sträcker sig från rena översättningar till undersökande recensioner av olika sajter som Storspelare, nyhetssidor eller reseskildringar. Uppdragsgivare startar en tråd med det de vill ha utfört, och de letar även upp specialkompetens bland skribenternas egna presentationer.

Du hittar SEO-forum här.

3. Fiverr – Sälj och köp tjänster blixtsnabbt

Detta är en mycket bra samlingsplats för frilansare. Plattformen är enkel att använda och alla uppdrag går direkt mellan kund och dig som säljer tjänsten. Alla betalningar sker via Fiverr så du vet att du alltid får betalt för de jobb du utfört. Hemsidan är smart uppbyggd och gör det väldigt enkelt att hitta det man söker och för dig som erbjuder tjänster finns det massor av bra verktyg.

Du hittar Fiverr här.

4. Gigway – En sajt enbart för frilansare

En av de största sajterna för frilansjobb är gigway.se där det går att hitta både små gig, heltidsjobb och olika projekt. Du som vill jobba som frilansare skapar ett konto och berättar där om dig själv. De som söker en specialkompetens kan sedan erbjuda dig olika typer av uppdrag. Många av de som börjat sin karriär som frilansare har gjort det här, och det går att hitta uppdrag inom både design textbearbetning och utveckling av olika operativsystem.

Du hittar Gigway här.

5. Upwork – En av de största frilansplattformarna

Upwork är en sajt som jobbar internationellt. Här kan du hitta uppdrag från hela världen och med det smarta sökverktyget kan du hitta olika typer av jobb. Välj den eller de kunskaper du har, och klicka dig sedan vidare till de lediga uppdragen. Här kan du hitta frilansjobb inom kodning, SPSS specialist, grafisk design, content writing och mycket mer.

Du hittar Upwork här.

Den som kastar ut flest krokar får mest fisk

Som medlem här hos oss på VMJ.se får du alltid tillgång till en stor mängd jobb. Men det hindrar inte att du också skapar konto på andra sidor. För dig som är ute efter frilansuppdrag är det alltid en bra idé att finnas där jobben finns.

Är du en skribent som gillar att undersöka olika saker och sedan skriva om dem är SEO-forum en bra plats. Gillar du att skapa illustrationer eller små videoklipp med reklam så är Fiverr den bästa plattformen. Övriga sajter vi berättar om har sina egna specialområden och genom att besöka dem kan du sedan hitta jobb inom din egen expertis. Som frilansare behöver du inte vara sysslolös särskilt länge, om du har kastat ut dina krokar på rätt ställen.