VMJ är en resurs för alla arbetslösa. Först ett par tips för dig från Google:

* Branscherna som växer mest

Vi har tagit steget in i ett nytt decennium och frågar oss själva vilka branscher som ser ut att ha framtiden vid sina fötter. Nedan listar vi några av de populäraste branscherna med störst växtverk.

2020-talet är här, vilket innebär att nya trender kommer att komma att etableras på den svenska såväl som den internationella marknaden. Vissa branscher kommer att bli hetare än någonsin, medan andra riskerar att fasas ut i och med digitaliseringen (inte minst pratas det om att chaufföryrken kan vara i farozonen). I denna artikeln blickar vi framåt och listar några av branscherna med mest växtvärk just nu.

Spelindustrin

Under 2010-talet gick casino- och bettingmarknaden online på riktigt. Effekten var så stor att den 1 januari 2019 beslutade den svenska staten att avsäga sitt egna monopol och öppna dörrarna för svenska såväl som internationella bolag på den svenska marknaden. Närmare 100 stycken bolag har etablerat sig sedan dess och fler spelare än någonsin tycks vara ute efter en rejäl jackpot som kan förgylla deras liv. Med så många spelbolag på kartan innebär det också att massor av nya spel måste utvecklas och att det hela tiden gäller för de olika aktörerna att marknadsföra sig på olika vis.

Café och restaurangbranschen

Du har säkert märkt det. Flera traditionella butiker bommar igen på grund av internethandeln och caféer och restauranger öppnar upp i deras ställen. Nu för tiden är en tur på stan mer än någonsin kopplad till en social upplevelse med fika, luncher och snabba kaffestopp. Detta har fått café och restaurangbranschen att växa stadigt och tur det, för vi vill ju inte att våra mysiga innerstäder bara ska bestå av tomma lokaler.

Byggbranschen

Det är samma visa i alla storstäder, vart man än går bullras och hamras det. De svenska städerna växer så att det knakar, något som givetvis gynnar byggbranschen. Och det är helt logiskt. Dels för att den svenska befolkningsmängden ökar, dels för att vi fortsätter att söka oss till städerna. Sett till de rådande bostadspriserna behövs det massor av nya hyreslägenheter, som både kan mätta behovet och vara möjliga för ungdomar och nya svenskar att leva i.

IT-branschen

Branschen som växer allra mest just nu är så klart IT-branschen. I en tid när allt håller på att digitaliseras och vi mer eller mindre lever våra liv uppkopplade är skickliga utvecklare en konstant bristvara. De behövs för att bygga hemsidor, skapa appar och hitta på nya teknologiska innovationer som ska förse våra behov och skapa förutsättningar för att både förenkla våra liv och öka vår effektivitet.

Idag finns det massor av utbildningar att gå som fokuserar på webbutveckling. Dels i traditionella skolor, dels online. Dagens kodare gör rätt i att vidga sina kunskaper till bredden och lära sig kodspråk som C#, Bootstrap och PHP utöver klassiker som HTML, CSS och Javascript.