VMJ är en resurs för alla arbetslösa. Först ett par tips för dig från Google:

* Så börjar du jobba som frilansskribent

Skulle du vilja lägga upp dina egna arbetstider och jobba varifrån du vill? Har du lite skrivkunskaper kan den här drömmen bli verklighet snabbare än vad du tror. Här är några tips på hur kommer igång som frilansskribent.

Spelbranschen behöver mycket texter

Om du vill börja jobba som frilansskribent gäller det att hitta uppdrag och arbetsgivare. Som tur är finns det en stor efterfrågan på kvalitetstexter, eftersom online-företag hela tiden slåss om att ranka bäst på Google. För annonsnätverk är det viktigt att få rätt sorts nättrafik, eftersom de tjänar pengar på att ta kommission på trafik de skickar till sina samarbetspartners.

Just nu växer den digitala spelbranschen oerhört fort och i Sverige finns det en väldigt stor efterfrågan på spel på nätet. Det innebär naturligtvis att det finns många varumärken, annonsnätverk och expertsajter som vill ha en del av kakan. Annonsnätverket www.casinoutankonto.nu är ett bra exempel på ett annonsnätverk som satsat på spelindustrins senaste trend. Den här sajten har fokuserat på de varumärken som anammat den senaste innovationen som innebär att spelare får tillgång till produktutbudet utan krav på kontoregistrering.

Precis som i andra industrier skapar annonsnätverken i spelbranschen mycket spel-och produktrecensioner som låter spelare jämföra marknadsutbudet och därför behöver de hela tiden nya texter. Vill du komma igång snabbt som frilansskribent är spelbranschen därför en bra plats att börja på.

Så kommer du igång med frilansskrivandet

Det är naturligtvis inte bara i spelbranschen som det finns efterfrågan på bra webbinnehåll. Har du specifika ämneskunskaper, eller intressen, är det därför bra om du bestämmer dig för en nisch från första början. Det gör dig lättare för dig att lägga upp en strategi. När du fått en klar idé om vad för slags texter du vill skriva, finns det flera sätt att gå tillväga för att hitta uppdragsgivare och komma igång.

#1. Nätverka

Börja med att kontakta alla du känner och se till att du finns på sociala plattformar som LinkedIn. Informera om vad du kan erbjuda och vad du har för expertkunskaper.

#2. Välj en nisch och kontakta ledande företag

När du hittat en nisch kan du göra research och kontakta ledande företag i branschen du valt. Berätta om dig själv och bifoga arbetsprover. Innan du kontaktar potentiella uppdragsgivare är det bra om du har en arbetsportfolio.

#3. Skapa en arbetsportfolio och ett proffsigt CV

De flest uppdragsgivare vill gärna se exempel på texter du skrivit innan de börjar ge dig uppdrag. Därför är det bra om du har material tillhanda. Se till att du har färdig arbetsportfolio som visar dina skrivkunskaper och kompetenser. Du skadar heller inte att skapa ett snyggt och proffsigt CV som ger ett bra intryck.

#4. Kontakta content-byråer

Om du känner att du kan skriva vom vad som helst, eller har särskilda ämneskunskaper, kan du kontakta någon av de många innehålls-byråer som finns på nätet. De här företagen hittar kunder och tar ut en mellanavgift på texterna du skriver. Du kan få kompromissa lite vad gäller priset, men fördelen är att det ofta finns jobb. Det kan även löna sig att söka efter frilansjobb hos vanliga jobbsajter också.