VMJ är en resurs för alla arbetslösa. Först ett par tips för dig från Google:

* Tips vid kontakt och personligt möte med Ag

Forum > Allmänt > Allmänt > Tips vid kontakt och personligt möte med Ag

Skriv ut
Visar inlägg 1 - 3 av 3.
< [1]  >
Skrivet av Viciafaba 7 apr 2011 11:05
Skriv ut Direktlänk
Avatar

Viciafaba

Arbetssökande

Hej! Jag är ny medlem här, men varit arbetslös ett år nu. Jag har börjat inse att jag måste bege mig ut och jaga arbete/praktik genom personliga besök hos AG. Detta är något som jag tycker är jobbigt och svårt då jag dels ibland känner dåligt självförtroende och svårigheter med att hitta konkreta och bra saker som jag kan tillföra. Är liksom inte van att marknadsföra mig själv, men vill jobba och bättra på det. Jag undrar däför om det finns fler här som redan har provat/provar metoden och vill dela era erfarenheter kring det? Kanke har ni ngt tips eller råd som jag bör tänka på vid spontana besök hos Ag?

Jag vet att det är att föredra att ringa och fråga om de har tid för ett besök så att de är förberedda, men jag vill även göra spontana besök också, just för att de inte ska kunna avvispa mig enkelt över telefon. Har liksom uppfattning om att personligt möte oavsett ger något vare sig det är bra eller dåligt från båda håll. Dels får jag se och göra mig en uppfattning om dem och de om mig och dels känner jag om atmosfären där kanske är ngt för mig. Många annonser skriver oftast att personligheten (kemin) väger tungt...och det är ju ngt man känner rätt snabbt genom att träffas ...telefon och brev säger inte så mkt egentligen..vad tycker ni?
 
Skrivet av Actio 11 apr 2011 11:55
Skriv ut Direktlänk
Avatar

Actio

Förmedl/Coach

Hej!
Du gör helt rätt i att personligen besöka företag där du vill arbeta. 75% av alla jobb annonseras inte ut.
Visst kan det kännas jobbigt de första gångerna som man ska besöka ett företag för att presentera sig men det blir lättare för varje gång. Dessutom blir du starkare i dig själv.
Jag tycker att du ska tänka ut en bra personlig presentation så du vet exakt vad du ska säga.
När du kommer till företaget ska du be att få tala med den personalansvariga. Förhoppningsvis har han/hon tid att träffa dig på direkten. När du träffar denna presenterar du dig, berättar vad du kan och vad du skulle kunna göra för företaget ifråga. Berätta varför du skulle vilja arbeta på deras företag. Förhoppningsvis klickar ni och du har dig ett jobb!

Om det känns läskigt att besöka företagen kan man istället ringa och göra samma sak som ovan :)De allra flesta företag är inte negativt inställda till att man ringer och berättar om sig själv osv

Ett annat tips är att många företag har en intresseanmälan på hemsidan. Finns det en sådan så fyll i den. Många företag vill anställa de människor som intresserar sig för deras företag.

Jag önskar dig stort lycka till i din jobbjakt! Skriv gärna och berätta hur det gick med ditt första besök :)
 
Skrivet av Vilsen 9 jan 2012 15:13
Skriv ut Direktlänk
Avatar

Vilsen

Arbetssökande

Hej!
Jag måste bara inflika att detta med personliga möten med arbetsgivare är svårt idag, då arbetslösheten är så hög. Företagen har massor med sökande och folk som ringer hela dagarna. Dom vill knappt prata med en per telefon utan hänvisar bara till att skicka in en ansökan eller säger att dom inte söker nytt folk. Dom är ofta sura och korta i telefon och då har man nog inte mycket för att gå dit heller. Svårt om man bor i en liten stad och måste söka sig till grannkommuner. Ska man åka runt och bara gå in på en arbetsplats och söka? Man har ju ofta svårt med budgeten som arbetslös också.

--
På Gång
 

< [1]  >