VMJ är en resurs för alla arbetslösa. Först ett par tips för dig från Google:

* Länkar i kategori AF, AMS och andra myndigheter

Länkar

Kategori AF, AMS och andra myndigheter

Här finns länkar till AF, AMS och andra myndigheter om jobb och arbetslöshet samt angränsande ämnen. Länkar som gäller Europeiska Unionen (EU) är dock placerade under Internationella länkar. Föreslå oss gärna en bra länk för denna kategori.

Kom ihåg att söka i andra kategorier också, när du inte hittar den länk du söker.

* Länkar

Information om de tjänster och den service Arbetsförmedlingen erbjuder och hur du kommer i kontakt med dem. Sök upp din närmaste arbetsförmedling.

Här kan man läsa all statistik om arbetsmarknaden från år 2000 fram tills den senaste månaden och veckan.

Arbetsförmedlingens information om arbetslöshetsförsäkring, a-kassa, med blankett för nyanmälan.

Samtliga yrken listade och kategoriserade med utförliga beskrivningar av varje yrke. Utgiven av Arbetsförmedlingen.

Yrkeskompassen kan hjälpa dig att hitta ditt framtida yrke.

Arbetsförmedlingens intressetest. Svara på frågor så får du veta vilka yrken som kan passa dig. Svara på fler frågor för bättre träffsäkerhet.

Platsbanken på Arbetsförmedlingen erbjuder sökningar med hjälp av profil samt även bevakning via e-post. På Platsbanken ser man allra snabbast de nya lediga jobb som anmäls till Arbetsförmedlingen.

SO är intresse- och serviceorganisation för Sveriges 36 a-kassor. A-kassorna har tillsammans cirka 3,8 miljoner medlemmar. På webbplatsen finns information om a-kassorna och om arbetslöshetsförsäkringen.

Bolagsverket hanterar huvudsakligen registreringen av nya företag och registerändringar för befintliga företag. Den som tänker starta eget bör i god tid före start besöka och läsa igenom Bolagsverkets webbplats.

Regeringens och regeringskansliets egen webbplats. Det är ytterst Sveriges regering som är ansvarig för allt som sker i Sverige.

Näringsdepartementet är regeringens avdelning för bland annat arbetsliv och arbetsmarknad. Under detta departement finns, vid sidan av Näringsministern, även Arbetsmarknadsministern. De är alltså ansvariga för att arbetsmarknaden i Sverige fungerar på ett bra sätt.

Sverige är indelat i 21 län som alla har en länsstyrelse och en landshövding. Länsstyrelsen är en statlig samordnande myndighet, en servicemyndighet, en överklagandeinstans och med tillsynsansvar. Utöver denna gemensamma webbplats har varje länsstyrelse en egen webbplats med uppgifter för sitt län. Bland annat handlägger länsstyrelsen bidrag från flera EU-fonder.

Försäkringskassans avdelning för arbetssökande. Där kan man läsa om aktivitetsstöd, om hur stödet fungerar, hur ersättningen regleras i förhållande till inkomst, ledighet och annan eventuell frånvaro som exempelvis sjukdom. Man kan också läsa om hur ersättningen påverkas i samband med att man måste avstå från utbildning eller arbete för att vara hemma med sjukt barn eller annan närstående.

IFAU är ett forskningsinstitut under Näringsdepartementet som ska främja, stödja och genomföra utvärdering av arbetsmarknadspolitiskt motiverade åtgärder, studier av arbetsmarknadens funktionssätt och utvärdering av effekterna på arbetsmarknaden av åtgärder inom utbildningsväsendet.

Gå till toppen av sidan