VMJ är en resurs för alla arbetslösa. Först ett par tips för dig från Google:

* Corona och Anordnare till jobb och utvecklingsgarantin.

Forum > Arbetslöshet > Arbetsmarknadsåtgärder > Corona och Anordnare till jobb och utvecklingsgarantin.

Skriv ut
Visar inlägg 1 - 2 av 2.
< [1]  >
Skrivet av cheese 23 mar 2020 15:44
Skriv ut Direktlänk
Avatar

cheese

Arbetssökande

Skulle bara kolla om det är fler där ute som går på någon sysselsättning via AF:s jobb och utvecklingsgaranti. Där anordnaren vägrar stänga stället på grund av coronaviruset. Även om riktlinjerna från af:s hemsida säger att:


"""Arbetsförmedlingen uppmanar alla leverantörer av externa arbetsmarknadstjänster och utbildningar att övergå till distanslösningar.


Det påverkar dig som arbetssökande inom arbetsmarknadsutbildningar och en rad andra upphandlade tjänster som exempelvis förberedande utbildningar, stöd och matchning, introduktion till arbete, yrkes- och studieförberedande moduler.


Du som går en utbildning behåller ditt aktivitetsstöd under tiden som tjänsten genomförs på distans.


Undervisning och gruppaktiviteter bör ske på distans """

Känns som något inte redigt stämmer och är vi fler där ute som undrar vad AF och doms anordnare sysslar med.
 
Skrivet av Kolinda 29 jul 2020 11:43
Skriv ut Direktlänk
Avatar

Kolinda

Arbetssökande

Jag har blivit anvisad till Work for you nästa månad. Jag vet inte vad det innebär att gå dit känner mig tvungen. Jag har fått ett kontrakt som är på 8 månader som jag inte skrivit på. Jag har fått en kontakt som ska ringa mig. Hennes namn är inte Svenskt. Jag har utbildning och är född i Sverige. Jag har inga diagnoser eller problem. Är med i a-kassan. Min handläggare på af är inte Svensk och vem man än pratar med där så blir man missförstådd för att man inte är från deras land, kultur eller för att de hatar arbetslösa.
Spricker snart av frustration men jag måste kämpa...
Sist jag var hos anordnare blev jag sexuellt trakasserad och folk pratade sitt språk och jag kände mig utanför de försökte köra med mig. Jag är rädd och känner mig utelämnad till coacher som inte kan språket bra eller delar samma kultur.
Jag är en feminin kvinna som inte passar in på dessa ställen som deltagare därför mår jag så dåligt. Kan någon hjälpa mig för Svenska chefer på af bryr sig inte de kastar mig till lejonen.
 

< [1]  >