VMJ är en resurs för alla arbetslösa. Först ett par tips för dig från Google:

* Om valutadifferenser

Forum > Starta eget företag > Bokföring och Ekonomi > Om valutadifferenser

Skriv ut
Visar inlägg 1 - 2 av 2.
< [1]  >
Skrivet av Maxan 30 mar 2008 22:32
Skriv ut Direktlänk
Avatar

Maxan

Ospec medlem

Det är så att om man får en kostnad eller en intäkt i en annan valuta så ska man, vad jag förstår, räkna om den i dagens valutakurs och bokföra den i Svenska Kronor.

Så långt är jag med...

Men om man betalat mer än vad som framkommer av varuta uträkningen.. så förlorar man ju pengar. Hur gör man sedan en avstämning och hur korrigerar man det sen?


/ Max
 
Skrivet av Bengt 31 mar 2008 11:34
Skriv ut Direktlänk
Avatar

Bengt

Arbetsgivare

(Admin)

Mja, vad kommer det sig att du betalar mer? Du ska ju använda den kurs som du verkligen får betala, inte något som står på någon banksida eller så. Om du betalar från ett SEK-konto, då ser du ju vad kostnaden blir i SEK och bokför det. I det fallet behöver man ju inte räkna något alls själv. Du kanske har ett dollar-konto någonstans och betalar från det? Men i det fallet så kan man ju inte säga att man betalar mer än vad man bokför? Dock står ju aldrig kurserna helt still så dagen efter kan man tycka att man fick betala mer, men sådan går ju jämt upp på lång sikt.

Generellt är det dina verkliga kontoförändringar som ska bokföras - den summa du får in på kontot vid en försäljning är det som du bokför, ingen egen omräkning på något sätt, och då du köper så bokför du den summa som ditt konto belastats med (där kan ju ingå sådant som kortköpsavgifter etcetera, men det bokförs i sin helhet som kostnad för varan eller tjänsten).

/Bengt

--
Admin på Vi Mellan Jobben
 

< [1]  >