VMJ är en resurs för alla arbetslösa. Först ett par tips för dig från Google:

* Om Googlefaktura

Forum > Starta eget företag > Bokföring och Ekonomi > Om Googlefaktura

Skriv ut
Visar inlägg 1 - 2 av 2.
< [1]  >
Skrivet av Maxan 31 mar 2008 17:28
Skriv ut Direktlänk
Avatar

Maxan

Ospec medlem

Nu har jag en fråga till rörande nästan samma ämne:

Än en gång så har vi fått en faktura. Denna gången är det för att vi har använt oss av reklam på internet genom "google" i Irland. Det måste väl räknas som en land där vi är tvungna att dra av ingående moms?

Dom har, som i fallet innan, inte heller lagt till någon moms.

Hur bokför vi detta? Vi fick ej någon faktura utan bara en bekräftelse av att vi betalat genom vårat konto eftersom man måste ange det när man skapar en period av reklam. Dvs; ett par dagar i Mars.

Tack på förhand!

 
Skrivet av Bengt 31 mar 2008 18:18
Skriv ut Direktlänk
Avatar

Bengt

Arbetsgivare

(Admin)

Handel med Google sker med Google i Irland, alltså EU och EU:s momsunion, både då det gäller Google AdWords och Google AdSense. Det är alltså köp respektive försäljning av tjänster från eller till annat EU-land.
Fakturor för AdWords finns tillgängliga att hämta ned från webben. Gå till "Mitt konto" - för varje rad som börjar med "Betalning mottagen ser du "Faktura ##" på slutet, klicka på det. Då får då fram fakturan.

Då det gäller köp av sådana här tjänster från ett annat EU-land (inom momsunionen) ska moms redovisas. Du för upp (fiktiv) ingående moms kontot för "beräknad ingående moms utlandsförvärv" (2645 i BAS 2000) samt (lika fiktiv) utgående moms på kontot för "beräknad utgående moms tjänsteförvärv utland, oreducerad" (2614 i BAS 2000). Momskod 210.

Fakturorna i detta fall har alltså 0 SEK i moms, vilket de ska ha om du har ett momsregistrerat företag. Ändå måste du redovisa moms, enbart för någon uppföljning mellan EU-länderna.

/Bengt

--
Admin på Vi Mellan Jobben
 

< [1]  >