VMJ är en resurs för alla arbetslösa. Först ett par tips för dig från Google:

* Starta eget i lågkonjunktur

Forum > Starta eget företag > Övrigt om att starta eget företag > Starta eget i lågkonjunktur

Skriv ut
Visar inlägg 1 - 3 av 3.
< [1]  >
Skrivet av WorkFromHome 9 maj 2009 14:50
Skriv ut Direktlänk
Avatar

WorkFromHome

Ospec medlem

Kanske inte så konstigt att många avvaktar, finanskris, varsel och konkurser kan ge vem som helst skrämselshicka. Att ligga lågt verkar vara ett bra alternativ. Nyckeln till framgång är att göra motsatsen! Här får du 5 riktigt bra argument för att starta eget just nu:
1) Du blir Kreativ; Genom att starta i lågkonjunktur bygger man direkt kostnadsmedvetenhet i företaget. Man tvingas att jobba smart och att vara påhittig. Detta har man nytta av när konjunkturen vänder.
2) Du får färre konkurrenter; en del går i konkurs, andra i ide. Då kan det vara ett bra läge för ett litet nytt företag att ta plats.
3) Du syns bättre; Många företag blir passiva, drar ner på sin marknadsföring. Konkurrensen om utrymme och uppmärksamhet minskar. Detta skapar möjligheter för nya satsande företag att synas.
4) Du får lägre kostnader; Lågkonjunkturen kan göra det både lättare och billigare att anställa kompetenta medarbetare. Det blir även att hitta bra lokaler, förhandla fram en fördelaktig hyra, göra investeringar och att skriva avtal med leverantörer.
5) Ditt företag blir tåligt; Genom att starta under en lågkonjunktur blir ditt företag mer tåligt och hållbart. Bygger man för lågkonjunktur kan man skörda när konjunkturen vänder.
Drömmer man om ett eget företag finns det ingen anledning att vänta. Avvaktar man rätt läge blir man förmodligen stående. Fokusera istället på det som är positivt och gör et aktivt val.
Lågkonjunkturen är nämligen ingen vanlig skurk, det är mer som ett läskigt spöke. Om vi bestämmer oss för att inte bli rädda, då fiser krisen ihop!
 
Skrivet av Holger 6 jul 2011 12:58
Skriv ut Direktlänk
Avatar

Holger

Förmedl/Coach

Jag håller med om detta och skulle vilja lägga på ytterligare några argument:

• Du blir din egen chef. Du kan styra allt
• Du får fler och närmare kontakter med kunder, tillverkare och leverantörer
• Du får möjlighet att tjäna bättre och du kan själv påverka hur mycket du vill tjäna
• Du har större möjligheter att välja just den typ av jobb som du vill jobba med
• Du kan utveckla din egen stil, ditt eget arbetssätt och du kan gå dina egna vägar
• Många tycker att det är mycket mer spännande att köra sitt eget än att vara anställd och du kommer få enorm tillfredsställelse när du lyckas
• Om du bygger upp ett framgångsrikt företag kan kanske du sälja företaget den dag du vill sluta

Lycka till med att starta eget!

Holger Wästlund

--
Holger Wästlund ger tips om drömjobb i Sverige
 
Skrivet av DanielF 26 nov 2012 21:14
Skriv ut Direktlänk
Avatar

DanielF

Arbetsgivare

Javisst och att vara anställd, som är alternativet, är inte lika attraktivt under lågkonjunktur. Att starta eget parallellt med en anställning under lågkonjunktur kan vara en bra förberedelse för att växla över till heltidsföretagande när tiderna tillåter.

Det har aldrig varite enklare att starta eget än idag, det går att registrera en enskild firma på en kväll. Se tex starta enskild firma eller starta enskild firma på verksamt.se för en bra start.
 

< [1]  >