VMJ är en resurs för alla arbetslösa. Först ett par tips för dig från Google:

* Arbetslös Socionom och Webbmaster söker affärskompanjon/er

Forum > Starta eget företag > Övrigt om att starta eget företag > Arbetslös Socionom och Webbmaster söker affärskompanjon/er

Skriv ut
Visar inlägg 1 - 2 av 2.
< [1]  >
Skrivet av paob 29 sep 2011 16:39
Skriv ut Direktlänk
Avatar

paob

Arbetssökande

Hej jag är en ny medlem-blev medlem idag och tänkte försöka att hitta någon/några affärspartner till en eller ett par stycken affärsidéer som jag har genom den här sajten. Det är något av följande som jag vill göra, eftersom jag är webbmaster och utbildad i programmering så skulle jag vilja hitta en affärskompanjon/partner att göra hemsidor åt företag med. Men eftersom den marknaden verkar ganska mättad så kanske ett av följande alternativ verkar mera realistiskt.

Jag är även Socionom och har arbetat med vård,omsorg och socialt arbete i en stor del av mitt liv på grund av att jag brinner för att jobba med människor som har sociala svårigheter eller funktionshinder av något slag. Mitt senaste arbete var med missbrukare.

Vad jag då skulle vilja göra om hemsido-tillverkning åt företag inte är så bra affärsidé är att starta upp ett HVB-hem för missbrukare någonstans i landet alternativt att försöka att hitta bra och människovärda lokaler-bostäder att hyra åt till Socialtjänsten på den och eventuellt andra orter och som då i sin tur kan placera människor som inte kan få vanliga hyreskontrakt där.

I dagsläget ser den marknaden rent bedrövlig ut, alla vet vi hur svårt det är att få ett förstahandskontrakt på en lägenhet i storstadsregionerna och de hyresvärdar som tillhandahåller dylika lokaler och lägenheter hyr ut dem för mycket grova pengar åt Socialtjänsten eller privatpersoner men sköter och underhåller inte lokalerna vilket resulterar i att det blir rena icke-människovärda råttbon som de får leva och bo i. Min affärsidé är då att hyra ut dessa lägenheter/lokaler för lika grova pengar åt Socialtjänsten fast med välskötta och välvårdade lokaler så som man själv skulle vilja ha det om man vore i samma situation.

Sådan fastighet och/eller lokaler kan med fördel även användas för Second Hand försäljning som just nu ligger i tiden och ökar i popularitet och där boende och praktikanter genom Socialtjänsten och Arbetsförmedlingen eventuellt också kan praktisera.

Den eller de affärspartners som jag tror passar till ett sådant här projekt är någon som precis som jag gillar att arbeta för och med att hjälpa människor med sociala problem och svårigheter och gärna har någon utbildning och/eller erfarenhet av detta. Någon som gärna är lite äldre och livserfaren och gärna någon som har tidigare erfarenhet av en sådan här verksamhet antingen som delägare i ett företag som sysslor med liknande verksamhet, som själv har eller har haft ett företag som sysslar med detta eller någon/några som har gjort det som anställd.

Vad gäller hemsida-projektet, någon som är duktig på data och programmering antingen som självlärd eller genom utbildning-här gör det inget om det är någon som är yngre. Finns det någon här som skulle vara intresserad av att tillsammans med mig dra igång något liknande eller kan ni tipsa mig om personer som eventuellt kan vara intresserade och hur man kan få tag i den/de personerna så vore jag tacksam.
 
Skrivet av leopold 16 sep 2015 11:36
Skriv ut Direktlänk
Avatar

leopold

Arbetsgivare

Hej,

Vi är ett företag som just skall starta upp ett vårdhem för ensamkommande flyktingbarn och skulle gärna diskutera ett samarbete med dej.

Mvh Thomas Gustafsson

Tel 0720-417813
 

< [1]  >