VMJ är en resurs för alla arbetslösa. Först ett par tips för dig från Google:

* Erfarenheter av a-kasseflytt?

Forum > Arbetslöshet > Arbetslöshetskassan > Erfarenheter av a-kasseflytt?

Skriv ut
Visar inlägg 1 - 3 av 3.
< [1]  >
Skrivet av martin 16 aug 2007 10:05
Skriv ut Direktlänk
Avatar

martin

Ospec medlem

Enligt reglerna, så ska det vara tillåtet att flytta med sin a-kassa till annan medlemsstat i eu/ess om man ansöker på en E303-blankett.

Är det någon som har erfarenhet av det? eller känner någon som gjort det & vill dela med sig av sina tankar runt det?

Själv har jag enbart en bekant som försökt & ska det vara som för henne, så känns det inte så uppmuntrande. Det tog ytterligare några månader, utöver de tre hon var borta, för den brittiska motsvarigheten till a-kassan att behandla hennes ärende. Ifall det är det tidsintervallet man ska förvänta sig, så vet jag direkt att jag inte har råd att ta chansen. :/

För min del är det dock Holland som verkar aktuellt för tillfället.
 
Skrivet av Bengt 16 aug 2007 10:40
Skriv ut Direktlänk
Avatar

Bengt

Arbetsgivare

(Admin)

Välkommen till forumet Martin.

Ja, jag har erfarenhet av att flytta till en a-kassa i annat EU-land, samt också att flytta tillbaka till svensk a-kassa. Dock är det nog mycket varierande när det gäller handläggningstider och sådant mellan olika länder. Det tog inte orimligt lång tid för mig, men då var det inom Norden, där ett nordiskt samarbete har funnits sedan längre tillbaka. Om det är just till Holland (Nederländerna) du ska så är det nog erfarenheter från att flytta till Holland du behöver, sådana erfarenheter har inte jag. Utöver sådant som hur handläggningen fungerar så är det nog bra att läsa in sig på vad som skiljer i regelverket för holländska a-kassor och svenska a-kassor - säkert finns det en del skillnader.

/Bengt

--
Admin på Vi Mellan Jobben
 
Skrivet av martin 11 sep 2007 16:33
Skriv ut Direktlänk
Avatar

martin

Ospec medlem

Hade hoppats på att återrapportera om mina erfarenheter här, men jag råkade få ett riktigt schyst jobb i Sverige. Så det större äventyret får vänta ett tag.
 

< [1]  >