VMJ är en resurs för alla arbetslösa. Först ett par tips för dig från Google:

* Corona-krisens arbetslöshet

Forum > Arbetslöshet > Arbetslöshetskassan > Corona-krisens arbetslöshet

Skriv ut
Visar inlägg 1 - 1 av 1.
< [1]  >
Skrivet av Bengt 31 mar 2020 11:04
Skriv ut Direktlänk
Avatar

Bengt

Arbetsgivare

(Admin)

Den 30/3 kom regeringen med ett åtgärdspaket kallat "Krispaket för jobb och omställning". Där finns bland annat följande skrivning:
Regeringen
Tillfälligt förstärkt arbetslöshetsförsäkring
Även med de kraftfulla åtgärder som vidtagits hittills för att motverka de ekonomiska konsekvenserna av virusutbrottet bedöms arbetslösheten öka kraftigt. Detta ställer krav på att arbetslöshetsförsäkringen anpassas. Kraven på vem som kan få a-kassa föreslås tillfälligt sänkas både vad gäller hur mycket man behöver ha arbetat och hur länge man behöver ha varit medlem i en a-kassa. Samtidigt föreslås att såväl taket som grundbeloppet i a-kassan höjs tillfälligt för att lindra de ekonomiska konsekvenserna för den som blivit arbetslös. De sex karensdagarna föreslås också slopas tillfälligt samtidigt som a-kassorna tillförs medel för sin handläggning.

Det blir alltså fler som kan få a-kassa och många som får en högre a-kasseersättning. De sedvanliga karensdagarna tas också bort så den som blir arbetslös slipper det svåra avbräcket i ekonomin. Tillfälligt är det sagt, men sluttid är inte bestämd.

/Bengt

--
Admin på Vi Mellan Jobben
 

< [1]  >