VMJ är en resurs för alla arbetslösa. Först ett par tips för dig från Google:

* Karriärhandbok till landets studenter

Forum > Allmänt > Nyheter > Karriärhandbok till landets studenter

Skriv ut
Visar inlägg 1 - 1 av 1.
< [1]  >
Skrivet av Bengt 17 jun 2009 18:16
Skriv ut Direktlänk
Avatar

Bengt

Arbetsgivare

(Admin)

Studenter får karriärhandbok av Arbetsförmedlingen

För tredje året i rad skickar Arbetsförmedlingen ut boken Jobbguide för nyvuxna till alla avgångselever på Sveriges gymnasieskolor. Boken är en handfast guide om arbetsmarknadens möjligheter och utmaningar.

- Arbetslösheten bland ungdomar ökar kraftigt. Främst bland ungdomar som saknar utbildning. Därför är rådet, att nu under lågkonjunkturen sätta sig på skolbänken. Det är glädjande att det är rusning till landets högskolor och universitet i höst, säger Pär Lindell, kontaktperson för ungdomsfrågor på Arbetsförmedlingen.

- Det kan vara svårt och tar lång tid för unga att etablera sig på arbetsmarknaden. Många unga behöver stöd och hjälp med att förbereda sig för arbetslivet. Boken ger tips och kunskaper som behövs för att kunna konkurrera om jobben, säger Pär Lindell.

Jobbguide för nyvuxna kommer att skickas ut med posten till alla elever som går ut från gymnasiet i vår. Till 114 374 personer!

Jobbguide för nyvuxna innehåller:
* Checklista för att skriva en ansökan som leder till jobb.
* De vanligaste frågorna vid en anställningsintervju – och tips om hur man kan svara.
* Intervjuer med allt från kock till arkitekt och sexrådgivare, om deras karriärvägar.
* Insidertips för att klara de första veckorna på nya jobbet.
* Karaktärstest för att avgöra vilket jobb som passar bäst.
* Starta eget-hjälp.

Tanken är att boken ska sparas och plockas fram som stöd när man ska skriva en jobbansökan, söka en utbildning eller gå på anställningsintervju.

Landets rektorer och studie- och yrkesvägledare på gymnasiet får ett brev från Arbetsförmedlingens generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist där hon uppmanar gymnasieskolor att lägga in arbetsmarknadsfrågor på schemat. Hon inbjuder också till ett närmare samarbete mellan skolorna och Arbetsförmedlingen.

Jobbguide för nyvuxna kan också fås via närmaste arbetsförmedling eller laddas ned på arbetsförmedlings ungdomssajt avstamp.nu eller arbetsformedlingen.se.


Källa: Arbetsförmedlingen

--
Admin på Vi Mellan Jobben
 

< [1]  >