VMJ är en resurs för alla arbetslösa. Först ett par tips för dig från Google:

* Att möta förändringar

Forum > Allmänt > Allmänt > Att möta förändringar

Skriv ut
Visar inlägg 1 - 2 av 2.
< [1]  >
Skrivet av WorkFromHome 27 nov 2008 23:31
Skriv ut Direktlänk
Avatar

WorkFromHome

Ospec medlem

Människan är vanedjur av naturen, så alla förändringar upplevs som jobbiga för dom allra flesta. Man vill gärna stanna kvar i sina invanda rutiner, det skapar en känsla av trygghet. Så det mest osäkra som finns är förstås att bli av med jobbet, sin inkomstkälla.

"Vad skall jag göra nu?" "Det kommer aldrig att ordna sig"..Många tankar far omkring i huvudet. Efter den första chockfasen har lagt sig, gäller det dock att komma till skott med någonting konstruktivt. En bra övning är att göra en "brainstorming": Man sätter sig med ett tomt papper och tar sig en rejäl funderare på vad man egentligen vill göra resten av arbetslivet. Skriv ner alla tankar/ideer som poppar fram..Ha inga begräningar, nu gäller det att stimulera fantasin, våga drömma, som man så lätt gjorde som liten, men som har plockats av en genom uppväxttiden.

Du kanske har varit anställd tidigare. Vad med att starta eget, vara din egenchef? Har du en idé som skulle fungera? Det kan vara bra att skaffa sig en "mentor" att bolla med. Dvs någon som har gjort det du skulle villa göra, som kan guida dig, så du slipper göra om onödiga misstag i processen. Hur skulle ditt drömjobb se ut?Villka kvalifikationer krävs det? Nu kanske du får tankar och ideer du inte vågat ha tidigare. Förändringar kan vara jobbiga, men kan ochså ofta leda till en förbättring du aldrig kunnat tänka dig! Våga drömma! Sett igång med aktivitet!
 
Skrivet av Harryupp 21 apr 2009 13:54
Skriv ut Direktlänk
Avatar

Harryupp

Arbetssökande

Är du inte ett vanedjur så fixar nog AMS och Soc. resten!
Så redan därför är det ytterst viktigt att du börjar med någonting som förhindrar dej att bli "institutionaliserad"!
Om du inte hittar ett jobb så börja åtminstone utveckla någonting som du kanske länge har drömt om att göra.

Fast du ofta tänker: - Det kostar, det har jag inte råd med!
Ibland går det mycket bra att ha råd med saker trots allt. Det finns andra vägar...

Det som däremot kostar riktigt otroligt i långa loppet är att ge upp och passiviseras. Gå ut och se dej omkring, titta på allt möjligt sådant som du inte tidigare hade tid för, var med andra människor än funktionärerna på AMS och Soc, för du behöver alla positiva människokontakter du har för att hålla humöret uppe!

Så börja med någon ny hobby, läs böcker, lyssna på musik och prata med folk.

En sak som jag har märkt är tuff, är när pengarna tryter. Då gäller det att prioritera rätt så att de små inkomsterna räcker till räkningarna. Och ta kontakt och gör upp om annan betalningstid med sådana fordringsägare som du inte har råd att betala direkt. Det är otroligt kostsamt att ramla hos kronofogden för att man missat att betala en struntsumma!

Skippa allt "krislånande" när lönen inte kommer in på konto som tidigare.
 

< [1]  >