VMJ är en resurs för alla arbetslösa. Först ett par tips för dig från Google:

* arbeta extra

Forum > Allmänt > Allmänt > arbeta extra

Skriv ut
Visar inlägg 1 - 2 av 2.
< [1]  >
Skrivet av sani 8 apr 2010 10:38
Skriv ut Direktlänk
Avatar

sani

Ospec medlem

Hej ! Har en fråga som någon kanske kan svara på. Arbetar heltid inom vården ( tillfällig anställning på 6 månader) arbetsplatsen är inom kommun. Har nu blivit tillfrågad att arbeta timmar på en privat arbetsplats också vården. Får jag göra det eller är det förbjudet ?
 
Skrivet av Bengt 8 apr 2010 11:59
Skriv ut Direktlänk
Avatar

Bengt

Arbetsgivare

(Admin)

Förbjudet att arbeta?
Det finns inga förbud i lagen mot att dubbelarbeta, eller trippelarbeta, du får jobba ihjäl dig om du vill det - i lagens mening.
Det kan finnas avtal med en arbetsgivare som begränsar detta. Fråga din arbetsgivare (kommunens personalavdelning i ditt fall), och eventuellt din fackförening om du är med där, om i fall det finns något i ditt anställningsavtal som hindrar dig att ta annat vårdjobb vid sidan om.
För oss som driver eget litet företag kan det ofta finnas restriktioner i anställningsavtal, att vi inte får driva egen verksamhet inom samma område som anställningen gäller. Om det finns sådana restriktioner när det gäller extraarbete i anställningsform också vet jag inte, men som sagt, fråga på en gång så det inte blir en överraskning senare.

/Bengt


--
Admin på Vi Mellan Jobben
 

< [1]  >